Korištenje PPC-a za poboljšanje SEO-a

5/12
Korištenje PPC-a kao podrške za SEO

Kada god pitate nekog iskusnog SEO stručnjaka za savjet o optimizaciji ključnih riječi, možete biti sigurni da ćete čuti jednu zajedničku stvar – kako je to dugotrajno i složeno.

Međutim, postoje neki trikovi koji mogu ubrzati proces i povećati vašu vidljivost na tražilicama.

Jedan od tih trikova je korištenje PPC (plaćeno oglašavanje po kliku) za poboljšanje SEO-a. PPC (plaćanje po kliku) može pružiti vrijedne podatke koji vam mogu pomoći u poboljšanju SEO-a.

Ako već koristite Google Adwords, imate nevjerojatnu količinu podataka na dohvat ruke.

Jedan od tih trikova je korištenje PPC (plaćeno oglašavanje po kliku) za poboljšanje SEO-a. PPC (plaćanje po kliku) može pružiti vrijedne podatke koji vam mogu pomoći u poboljšanju SEO-a.

Povećanje vidljivosti na tražilicama

PPC oglašavanje omogućuje vam da se pojavite na vrhu SERP-a za određene ključne riječi.

Korištenje PPC-a kao podrške za SEO povećava vam se vidljivost na tražilicama i stvara više mogućnosti za klikove i posjete vašoj web stranici.

Povećanje kvalitete ciljane publike

PPC kampanja omogućuje vašem poslu da privuče ciljanu publiku na temelju njihovih interesa i navika.

Korištenje PPC-a kao podrške za SEO povećava kvalitetu ciljane publike koja dolazi na vašu web stranicu, što može poboljšati korisničko iskustvo i povećati stope konverzije.

Vrijedni podaci o ključnim riječima

U Google oglasima, vidite koje ključne riječi dovode do konverzija. Možete vidjeti stope konverzije, cijenu po kliku i drugo.

Ako znate da određena ključna riječ dovodi do rezultata – potražite tu ključnu riječ u Googleu.

Imate li pravu vrstu stranice koja se pojavljuje za tu ključnu riječ u organskim rezultatima? Ako ne, stvorite takvu stranicu.

Poboljšanje unutarnjeg linkanja

Budući da znate koje ključne riječi najbolje funkcioniraju, možete koristiti te iste ključne riječi kao sidreni tekst u vašim unutarnjim vezama.

Ovo pomaže rangiranju vaših stranica.

Testiranje ključnih riječi

Vidio sam da neke ključne riječi jako dobro funkcioniraju u PPC-u, riječi koje nikada ne bih otkrio u SEO alatima.

Google Ads je još jedna točka podataka u vašem procesu stvaranja ideja za sadržaj. Ne zanemarite ga.

Zaključak:

Ukratko, korištenje PPC-a u kombinaciji sa SEO-om može vam pomoći da ostvarite više konverzija. Kada znate koje ključne riječi donose najviše konverzija, možete stvoriti uspješnu marketinšku strategiju koja će vam pomoći da se bolje rangirate na tražilicama i da privučete više posjetitelja na vaše stranice.

Drugo, morate shvatiti da SEO stručnjaci ne govore uvijek istinu. Da, to sam rekao.

Neki od nas vole stvoriti dojam da smo svemogući gospodari SEO-a, koji su u stanju izvesti čudo u samo nekoliko dana. Ali, to nije istina. SEO zahtijeva vrijeme i strpljenje. Dakle, ako vas neki SEO stručnjak pokuša uvjeriti da može poboljšati vašu SEO poziciju preko noći, znajte da nije tako.

Treba li koristiti PPC i SEO zajedno?

Često postavljana pitanja (FAQ)

  1. Koliko dugo traje prije nego što PPC kampanja počne donositi rezultate za SEO?

Rezultati PPC kampanje mogu se vidjeti gotovo odmah nakon pokretanja. Međutim, SEO strategija obično zahtijeva više vremena i truda da bi se postigli vidljivi rezultati.

  1. Treba li koristiti PPC i SEO zajedno?

Da, korištenje PPC-a kao podrške za SEO može pomoći vašem poslu da postigne bolje rezultate na tražilicama.

  1. Koja je razlika između PPC-a i SEO-a?

PPC je plaćeno oglašavanje koje se obično pojavljuje na vrhu SERP-a, dok je SEO proces optimiziranja vaše web stranice za bolje rangiranje na tražilicama.

  1. Kako odabrati ključne riječi za PPC kampanju?

Ključne riječi za PPC kampanju trebaju biti relevantne za vaše poslovanje i ciljanu publiku. Također, treba uzeti u obzir konkurenciju i pretraživanja ključnih riječi.

Pročitajte više:

Write Comment...

Name

Email